Rock Around Giethoorn 2016

9 & 10 juli 2016

Elk jaar staat Giethoorn het 2e weekend van juli bol met swingende Rock 'n Roll. Dit jaar de 25e editie en die staat garant voor swingende Rock 'n Roll met muziek op zowel de zaterdag als de zondag!!

Bands uit ons eigen land, Duitsland en Engeland staan te popelen om voor u te gaan spelen. Ervaar dit festival in dit unieke waterrijke Giethoorn. De locaties liggen dicht bij elkaar en zijn per voet prima te bereiken. 

 

ZATERDAG: ROCK AROUND GIETHOORN

zaterdag 9 juli vanaf 17:00 uur

Op zaterdag gaan op vijf locaties de voetjes van de vloer met Rock Around Giethoorn! Ervaar het mooie dorp Giethoorn in prachtige Rock 'n Roll klanken die over het water galmen, vanaf 17.00 uur! 

Prijs voor dit festival op zaterdag

  • Festivalbandje in de voorverkoop € 5,00 - nu te bestellen!
  • Festivalbandje op de avond € 6,00

  Dit festivalbandje geeft je toegang tot alle onderstaande locaties. 

For starters echte Rockabilly!

Betty's Doghouse vanaf 17:00 uur

Het festival start om 17.00 uur bij Eetcafé Giethoorn met een Rockabilly trio uit Middelburg en Vlissingen: Betty's Doghouse. Kom alvast in de stemming!

Fifties nostalgie op 't Bovenwiede

Memphis Flyers vanaf 19:00 uur

Speciaal uit Engeland overgevlogen de Memphis Flyers. Ze treden op bij Smit's Paviljoen, waar u heerlijk kunt genieten van het prachtige uitzicht over 't Bovenwiede.

Het dak eraf bij De Fanfare

Hoodoo Tones vanaf 22:00 uur

Vanavond gaat bij De Fanfare het dak eraf met de Hoodoo Tones - unieke authentieke traditionele Rockabilly & Engelse Revival Rock 'n Roll!! 


locatie:  De Fanfare

Hydromatic Sound uit '40 & '50

5-ó-Matic’s vanaf 22:00 uur

Bij De Grachthof gaan de voetjes van de vloer met de dansbare Rockabilly, Rock 'n Roll, Swing & Jive muziek uit de vroege 40’s & 50’s van de 5-ó-Matic’s. 


locatie:  De Grachthof

Hits in a crispy Rock ’n Roll Sound!

The Jet Brothers vanaf 22:00 uur

The Jet Brothers vanavond in De Sloothaak met hun eigen sound met materiaal van Brian Setzer en The Stray Cats gemixt met Rock ’n Roll Klassiekers uit de jaren '50 en '60! 


locatie:  De Sloothaak

ZONDAG: Rock Afternoon

zondag 10 juli vanaf 14:00 uur

 

Gratis entree op de zondagmiddag om nog even na te genieten van de laatste Rock 'n Roll klanken op locaties in Giethoorn! 

Nostalgie uit Engeland op het terras

Memphis Flyers vanaf 14:00 uur

De Memphis Flyers treden dit weekend maar liefst tweemaal op! Helemaal uit Engeland spelen ze bij De Sloothaak vanmiddag - bij mooi weer - op het terras. 


locatie:  De Sloothaak

Klassiekers uit de jaren '50 & '60

The Jet Brothers vanaf 14:00 uur

Helemaal uit Rusland & Duitsland komen The Jet Brothers ook vandaag spelen. The Jet Brothers noemen hun repertoire “World Hits in a crispy Rock ’n Roll Sound!


locatie:  De Fanfare