Dave Warmerdam

nederland

Dat de blues nog wel degelijk leeft onder de jeugd bewijst de jonge Dave Warmerdam. Geboren in 2000, ontdekte hij de piano op zijn 7e. Na enkele jaren van pianolessen kwam hem bij toeval de muziek van Mr BoogieWoogie ter ore, waar hij direct gek op was. Na een aantal bezoeken aan zijn jamsessies begon Dave op zijn 13e zelf aan de sessies deel te nemen, en viel direct op. 

Bij voorkeur speelt hij blues, waarbij hij geïnspireerd wordt door artiesten als Otis Spann en Muddy Waters, maar boogiewoogie gaat hem ook uitstekend af. Inmiddels maakt hij deel uit van de door Robbert Fossen gestarte 12-koppige blues-soul-gospel band: Memphis Soul Stew, en doet hij duo optredens met Robbert Fossen.

Met 5 leeftijdgenoten (Anne-Luke van As, Sonny Ray van de Berg, Lars Hoogland, Rick van de Voort en Daan Roosenbrand) heeft hij een veelbelovende jonge bluesband gestart.

De 17 jarige pianist Dave Warmerdam won in 2016 samen met de doorgewinterde bluesmuzikant Robbert Fossen de Dutch Blues Challenge duo Award met daaraan gekoppeld een reis naar de USA om daar mee te doen aan de wereldwijde finale tussen vele landen.